Jedz mądrze, Żyj zdrowo

Sklep Internetowy Italimport expressprzejdź do sklepu internetowego >>

Makarony, Mąki, Ryże

Labeta - mąka bezglutenowa do wypieku chleba ciemnego

Labeta - mąka bezglutenowa do wypieku chleba ciemnego
Indeks katalogowy:
ll. op./karton.:
12
J.m.:
g
ll. kart./paleta:
1024
Gramatura:
500
EAN opak.:
8594009163863
Labeta

Opis produktu:

Mąka do wypieku ciemnego chleba bezglutenowego

Opakowanie zawiera dodatkowo saszetkę z suszonymi drożdżami.

Bardzo prosty sposób wypieku - wystarczy dodać letnią wodę. Idealna do wypieku chleba w automacie lub w piekarniku. Dodatkowy pomysł !

- Do mieszanki można dodać 60 g słonecznika, lnu, dyni lub mieszaniny nasion sezamu.

Na słono – dodać połowę cebuli drobno posiekanej, lekko zarumienionej na maśle, a następnie 50 - 100 g startego, twardego sera - piec jak w przepisie.

Przygotowanie bezglutenowego pieczywa:
Przygotowanie ręczne:
Wlać 430-470 ml ciepłej wody do misy, dodać zawartość torebki z drożdżami i mieszankę do wypieku chleba. Według uznania można dodać łyżkę oliwy z oliwek. Całość dokładnie wymieszać.

Namaścić olejem formę do wypieku i napełnić mieszanką do jej połowy. Pozostawić na około 60-75 minut. Włącz piekarnik i nagrzej do temperatury około 170-180° C. Przed pieczeniem zwilż delikatnie powierzchnię ciasta wodą, następnie włóż do piekarnika i piec przez około 60 minut.


Pozostawić do ostygnięcia na 30 minut przed krojeniem chleba.


Automat do wypieku chleba:
Wlać 430 - 470 ml ciepłej wody do głównej misy automatu, dodać zawartość torebki z drożdżami i mieszankę do wypieku chleba. Według uznania można dodać łyżkę oliwy z oliwek. Całość dokładnie wymieszać i wybrać program do pieczenia z cyklem przynajmniej 2 godzin.

Pozostawić do ostygnięcia na 30 minut przed krojeniem chleba.


Składniki:
skrobia ziemniaczana,
mąka ryżowa,
mąka kukurydziana,
płatki ziemniaczane (płatki ziemniaczane, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stabilizator: difosforan, przeciwutleniacz: estry kwasu askorbinowego i kwasów tłuszczowych, przeciwutleniacz: dwusiarczyn sodu, barwnik: kurkumina),
sól kuchenna,
drożdże,
cukier,
kminek,
środek zagęszczający: guma guar,
barwnik: karmel,
środek wzmacniający fosforan wapnia,
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy,
kwas: kwas cytrynowy,
rozmaryn.


Produkt bezglutenowy

Wartość odżywcza w 100g,
wartość energetyczna: 851 kJ / 201 kcal,
tłuszcz: 1,0 g - w tym nasycone: 0,6 g,
węglowodany: 46 g - w tym cukry 1,4 g,
błonnik: 0,9 g,
białko: 2,4 g,
sól: 1,4 g,
Laktoza < 0,01g



Inne Produkty Marki Labeta

  • Labeta - mąka bezglutenowa do wypieku chleba ciemnego
    Labeta - mąka bezglutenowa do wypieku chleba ciemnego
    szczegóły
  • Labeta Mąka bezglutenowa-wypieki słodkie
    Labeta Mąka bezglutenowa-wypieki słodkie
    szczegóły
  • Labeta - mąka bezglutenowa do wypieku chleba jasnego
    Labeta - mąka bezglutenowa do wypieku chleba jasnego
    szczegóły

Inne, interesujące Cię produkty

  • Filippo Berio Oliwa Extra Virgin 500 ml
    Filippo Berio Oliwa Extra Virgin 500 ml
    szczegóły
  • Santiveri No Glut - ciasteczka kukurydziane z pomarańczą
    Santiveri No Glut - ciasteczka kukurydziane z pomarańczą
    szczegóły
  • Makaron Rummo Spaghettini 500g
    Makaron Rummo Spaghettini 500g
    szczegóły

Nasze Marki

AñaviejaArtigianpiadaBuko OrganicCEREADelserDietorelleFabbri1905FeetUpJolly ColombaniMisuraMonvisoOlymposParmalatPasta MontegrappaPlamilRice-UpRiso FloraSantiveriSaporiTerra e PaneValentinaValfruttaVbbBaloccoFalconeLabetaBiffiRigoni di AsiagoGalbuseraDialcosScyavuruBottoliFilippo BerioSemixRummo