W naszej ofercie znajdziecie Państwo szeroki wachlarz produktów pochodzących bezpośrednio od włoskich i sycylijskich producentów.


Pasja rodzinnej firmy Balocco sięga 1927 roku, kiedy Francesco Antonio Balocco otworzył swój pierwszy sklep cukierniczy w Fossano we Włoszech. Dziś firma jest zarządzana przez dwóch synów Aldo, którzy reprezentują trzecie pokolenie rodziny z 100% udziałów w spółce. Historia firmy Balocco to prawie 100 lat wspólnej miłości do własnej pracy, codziennego zaangażowania, z niezmienioną pasją do wprowadzania w słodsze życie milionów konsumentów na całym świecie.


Obecnie Balocco to firma z obszarem produkcji o wielkości 44.000 m2 i 326 pracownikami. Obrót w 2012 r. wyniósł około 157 milionów euro. Jakość jest jednym z głównych priorytetów. Balocco działa według standardów SGS: BRC, IFS, GMO Certyfikat.

Firma eksportuje do ponad 67 krajów (w Europie, Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej Ameryka, Bliski Wschód, Azja Południowo-Wschodnia, Chiny, Oceanii i Afryki).

50% objętości jest w krajach europejskich, a 50% w krajach pozaeuropejskich. Obroty dokonywane są przez sieć importerów dystrybutorów.


W asortymencie znajdują się ciastka (Frollini) śniadaniowe, dietetyczne ( bezcukrowe, bez mleka i jaj ), owsiane, z czekoladą, typowe włoskie deserowe jak Savoiardi, Amaretti czy Sfogliatine. A także podukty sezonowe- świąteczne – jak klasyczne babki Panettone, których Balocco jest wiodącym liderem we Włoszech.



Makaron marki Rummo to doświadczenie i pasja w sztuce makaronu od 6 pokoleń włoskiej rodziny Rummo. Ze względu na unikalny i powolny sposób przetwarzania i wysoką jakość pszenicy twardej Durum makaron Rummo pozostaje nawet przy długim gotowaniu al dente – przez co zyskał rekomendację Włoskiej Federacji Kucharzy ( F.I.C )

Dzięki chropowatej strukturze makaronu Rummo ( Trafilata al’ Bronzo ) idealnie łączy się on z sosami, oliwą czy składnikami sałatek. Rummo wykonany jest wyłącznie z mąki semoliny z pszenicy twardej durum. Semolina jest bardziej bogata w białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne niż zwykła mąka pszenna. Mąka z pszenicy durum zawiera więcej fosforu, potasu, żelaza, miedzi, manganu, cynku, a także witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6) oraz kwasu foliowego niż mąka z pszenicy zwykłej. Durum zawiera również luteinę, która chroni przed działaniem wolnych rodników i wspomaga wzrok.



Nazwa Firmy powstała od nazwy obszaru, gdzie znajduje się siedziba Firmy –  Asiago. Tutaj przed wiekami plemię o nazwie Cymbrowie kultywowali swój język, swoje tradycje i zamiłowanie do wszystkiego co zdrowe i bliskie naturze. W tej scenerii lasów, łąk, kwiatów i owoców Cymbrowie wytwarzali doskonały sery, wełnę a z kwiatów i owoców pyszne miody i dżemy. Wszystkie produkty Rigoni di Asiago wzięły przykład z oryginalnych receptur a jej właściciele pozostają wierni tradycji. Wszystkie dżemy, marmolady i kremy firmy to produkty 100% wytwarzane z naturalnych składników, bez dodatku cukru i konserwantów. Certfikowane unijnym symbolem produktów BIO. Asortyment jest bardzo różnorodny ale zarazem bardzo charakterystyczny dla tej części Włoch, co czyni go niepowtarzalnym. W asortymencie firmy znajdziemy marmolady, dżemy, miody a z nowości takie produkty jak miody w kremie i jeden z obecnie pożądanych produktów, szczególnie dla osób nieużywających cukru – naturalny słodzik pozyskiwany z soku jabłkowego.



Starożytne i autentyczne tradycje, smak sycylijskiej pasji, miłości do kultury miejsca : na tych trzech filarach opiera się  gospodarstwo Firmy Scyavuru.  Nazwa ” sciavuru ” w sycylijskim dialekcie oznacza zapach, zapach, zapach. Linia produktów Scyavuru to produkty z wyższej półki – firma kładzie nacisk nie tylko na jakość produktu ale także oryginalności i niepowtarzalny design opakowania.
Asortyment polecany szczególnie jako produkt upominkowy, do koszy prezentowych, na szczególne okazje ale także wszędzie tam, gdzie chcemy zaoferować klientowi „coś innego”. W portfolio znajdziemy marmolady o niepowtarzalnych smakach jak owoc kaktusa Fico d’Indi ( opuncja figowa ) czy powidła ze słodkiej cebulki – wyśmienite do potraw na słono – mięs, serów, pieczywa a także kremy z pistacji i migdałów.



Firma Tomarchio powstała w 1920 roku jako firma rodzinna na Sycylii  w Katanii, małej miejscowość u podnóża Etny. Trzy pokolenia właścicieli  Firmy sprawiły,  że Tomarchio stała się  nowoczesną firmą jednak nie utraciła tego co dla Sycylijczyków najważniejsze- wspaniały smak wierny włoskiej tradycji i składniki pochodzące wyłącznie z przepięknej wyspy Sycylii.

Tajemnicą osobliwego smaku  napojów Tomarchio  jest
unikalna mieszanka wody z podnóży  wulkanu Etna w połączeniu z najlepszymi  składnikami, jakie oferuje  Sycylia : pomarańcze i cytryny dojrzewające  w śródziemnomorskim słońcu.


Aby zaoferować niepowtarzalny asortyment,  rodzina Tomarchio podjęła  podróż po Sycylii w poszukiwaniu kolorów, smaków i miejsc.

Wybrali najlepsze składniki a ich staranne dobranie  przy użyciu oryginalnych receptur stało się dla nich priorytetem. Popijając napoje Tomarchio  i zamykając  oczy, poczujemy  najbardziej autentyczne doświadczenie Sycylii.